مجموعه معرفی کتاب بوکچه؛ «ساعت بیعقربه»
کتابخوانی
به گزارش مفدا-جهرم، شاید گاهی با خود فکر کرده باشید که معنای زندگی چیست. کارسون مککالرز به شما نشان میدهد که مرگ، اگرچه عجیب به نظر میرسد، همان چیزی است که به زندگی معنا میدهد.
کتاب ساعت بیعقربه (Clock Without Hands)، داستان شهری در جنوب آمریکا است که زندگی مردمانش، دچار تغییر شده و دیگر به روال سابق نمیگذرد. آنها که همیشه مشغول زندگی ساده و معمولی خود بودهاند، ناگاه با مرگ برخی از آشنایان خود مواجه میشوند؛ همچنین ورود فردی سیاهپوست به شهری که مردمان سفیدپوستش قائل به تفاوت نژادی هستند، شرایط را بیش از پیش متلاطم میکند.
داستان دارای چند شخصیت اصلی است: ملون، قاضی کلین، نوهی قاضی که جستر نام دارد و مرد جوان سیاهپوستی به نام شرمن پیو که چشمهایی آبی دارد. ملون که داروساز شهر است، دچار ناخوشی و تب میشود؛ او گمان میبرد که دچار تب بهاره شده است؛ بنابراین، سعی میکند در روند زندگیاش تغییری ایجاد نکند و همچنان، مانند سابق، تا محل کارش پیاده راه برود و کارهایش را رفع و رجوع کند. قاضی کلین، فردی است که هنوز با خودکشی پسرش کنار نیامده است و به دنبال فهم معنای زندگی و عدالت میگردد. جستر نیز، کسی است که به دنبال یافتن هویت خود است؛ اما اصلیترین شخصیت داستان، شرمن پیو است.
این داستان، اگرچه روایت زندگیهای متفاوت از انسانهای متفاوت است؛ اما در نهایت، مفهوم مرگ این افراد را به هم پیوند میدهد. مرگ، در زندگی هر کدام از آنها نقشی بهخصوص دارد و بر همه چیز سایه انداخته است. هر کس به شیوهای متفاوت میمیرد و واکنش هرکدام از ما نیز، به این اتفاق، میتواند از زمین تا آسمان، با دیگری متفاوت باشد.
ویژگی جذاب کتاب ساعت بیعقربه این است که در خلال داستان کتاب، موضوعاتی از قبیل نژاد، طبقه، عدالت و تبعیض نیز مطرح میشوند. این موضوعات عواملی را در کتاب به نمایش میگذارند که اگرچه خود در پدید آمدن آنها نقشی نداشتهایم؛ اما به بخش زیادی از زندگی ما شکل میدهند. بدین ترتیب این کتاب، علاوه بر وجه فلسفی و روانشناسانه، دارای وجهی اجتماعیست که باعث جذابیت بیشتر آن شده است.
#پیشنهاد_تماشا
مجموعه معرفی کتاب بوکچه
قسمت ششم
کتاب ساعت بیعقربه
کارگردان:زهرا استخر
اجرا: آرین شیعتی
تصویربردار و تدوین:علی اصغر مصدقی
طراح گرافیک:علی اکبری
تهیه شده در واحد چندرسانه ای مفدا جهرم
نظر دهید